A A A
 • Aandacht!
  Aandacht!
 • De lijn slap houden
  De lijn slap houden
 • Mee draaien
  Mee draaien
 • En door de knieën
  En door de knieën
 • Belonen!
  Belonen!

Op een voetstuk

Bookmark and Share

Bij jou is het leuk! Je staat op een voetstuk voor je hond. Bij deze oefening ga je zelf op een ‘voetstuk’ staan in het park. Zorg dat je de aandacht van je hond krijgt. Je staat nu veel hoger, dus is de afstand ook groter. Houdt de lijn slap en leidt met je andere hand, waarin je een voertje hebt, je hond om het ‘voetstuk’ heen. Beloon hem in stapjes tussen door. Afhankelijk van hoeveel aandacht je hond heeft en hoe groot hij is, zal je misschien eerst wat door je knieën kunnen gaan. Oefen op een rustige plek.

Zodra je hond het beheerst, kan je het voertje af bouwen en hoef je hem alleen nog op het eind te belonen. Je kunt er uiteindelijk ook een commando aan koppelen, b.v. ‘beeld’.

 

Geschiktheid

Alle honden

 

Niveau

Moeilijk

 

Let op

Herhaal de oefening niet vaak achter elkaar, anders wordt jij en je hond duizelig. Als je op het ‘voetstuk’ staat, sta je veel hoger dan je hond normaal van je gewend is. Kijk eerst hoe hij hier op reageert. Het zou b.v. bedreigend kunnen zijn. Als dat zo is, ga dan eerst rustig oefenen om hem te laten wennen dat je ergens op gaat staan.