A A A
 • Wachten
  Wachten
 • Hier!
  Hier!
 • Belonen!
  Belonen!
 • Wachten
  Wachten
 • Springen!
  Springen!
 • Dooor!
  Dooor!
 • Belonen!
  Belonen!

Tafeltennistafel tunnel

Bookmark and Share

Leer je hond onder een tafeltennistafel door lopen. Als je hond dit nog nooit heeft gedaan, is het handig als iemand anders even mee helpt om je hond vast te houden. Loop zelf naar de andere kant van de tafel en roep je hond bij je.

 

Beheerst je hond het commando ‘wacht’ dan kan je hem laten ‘zitten’ en ‘wachten’. Zelf loop je naar het einde van de tafel en je roept je hond bij je. Zie voor meer uitleg van het ‘wachten’, de oefening ‘Hond laten wachten en zelf weglopen en bij je roepen’.

 

Loopt je hond, zonder moeite onder de tafel door, dan kan je aan de slag gaan met hem er onder ’dooor’ te sturen. Je geeft je hond met het commando ‘dooor’ de aanwijzing om eronder door te gaan. Zelf loop je dan gelijktijdig mee naar het einde van de ‘tunnel’.

 

Je kunt je hond ook laten ‘wachten’ aan de ene kant van de tafel en zelf naar de andere kant lopen. Dan roep je ‘hier’, je hond komt dan onder de tafel door naar jou.

 

Geschiktheid

Alle honden

 

Niveau

Eenvoudig - moeilijk

 

Let op

Begeleid je hond goed als hij het nog nooit heeft gedaan. En maak het dan ook niet te moeilijk, maar bouw het rustig op.

 

Als je je hond bij je roept, buk en kijk onder de tafel door, zodat je hond ook onder de tafel door naar jou kijkt en komt. Als je gewoon blijft staan loop je het risico dat je hond gewoon om de tafel heen gaat.

 

Als je meeloopt naast de tafel, kan het zijn dat je hond er juist weer onder uit komt. Laat hem dan wachten aan de andere kant van de tafel (eventueel met hulp).

 

Hou er rekening mee dat je hond eronderdoor past! En natuurlijk belonen!