A A A

Wandelroutes

Bookmark and Share

Er zijn diverse websites waarop je wandelroutes kunt vinden, die je samen met je hond kunt lopen. Heb je zelf een leuke tip, of ga je een wandeling organiseren?
Mail dit dan aan tip@actiefmetjehond.nl.

 

Wandelen met loslopende honden

Staatsbosbeheer
Kies als activiteit ‘wandelen’ > selecteer de provincie > Zoek.
Verder verfijnen > kies de afstand van de route > vink ‘Honden toegestaan' aan > Opnieuw tonen.
Staatsbosbeheer heeft over heel Nederland mooie wandelroutes en activiteiten uitgezet.

 

Grasduinen
Een leuke site met wandelroutes waar je hond lekker los kan lopen.

 

Utrechtslandschap
In bijna alle gebieden van het Utrechtslandschap zijn honden toegestaan, behalve een aantal gebieden waar grote grazers, zoals Galloways en Koniks aanwezig zijn. Ook zijn er losloopgebieden. Op de website van het Utrechtslandschap vind je hierover alle informatie.

 

Ontrack.nl
Ontrack heeft door heel Nederland routes uitgezet, op basis van beschrijvingen en/ of GPS coördinaten. Ook is er aan de hondenliefhebber gedacht. Om de routes te kunnen lopen moet je abonnee worden. Of probeer eerst een gratis route uit!

Bord met uitgestippelde wandelroutesWandelzoekpagina.nl
Deze site is zeer uitgebreid, je kunt er o.a. dag-, stads- en GPS-wandelingen vinden. Dit is slechts een kleine indruk!
Als je een wandeling zoekt, kan je aangeven of je een wandeling zoekt die toegankelijk is voor honden, zowel aan de lijn, als loslopend.

ANWB
Op de site van de ANWB kan je een provincie of streek in Nederland selecteren. Bij verfijnd zoeken vink je onder toegankelijkheid ‘Honden’ aan > Toon resultaat. De routes verschijnen. De ANWB heeft ook honden losloopgebieden beschreven in een aantal boekjes, meer informatie hierover vind je op de ‘wandelen met de hond’ pagina.

 

Tweevoeter
Een website met oneindig veel wandellinks. En daarop ook een informatieve hondenpagina.

 

Wandel startpagina
Verzamelsite met wandel links.

 

Wandelen met de super familie

Wil je gaan wandelen in België, Duitsland of Oostenrijk? Bekijk dan de website van de familie Super eens. Samen wandelen ze met Cairn- en deels een Schotse terriër Reni heel wat af. Op de website staan wandelroutes in woord en beeld beschreven. Daarnaast staan er ook allerlei tips over wat b.v. een goede wandelkaart is en hoe je een kompas gebruikt.


Monnikenspoor
De KRO presentatrice Erika Mannink en haar wandelhond Dora, wandelen samen het Monnikenspoor.
Download de route en luister naar de mp3's.

 

Hondenkaart Zwolle
De gemeente Zwolle heeft een hondenkaart gemaakt waarop de spelregels voor het uitlaten van je hond in Zwolle staan. Evenals de hondenlosloopterreinen en hondenhaltes. Rechts op de pagina van de website van de gemeente Zwolle kan je de kaart downloaden als pdf.

 

 

Boekentips

20 x Logeren & op stap met je hond in Nederland | Nicolien de Rooij